The art of cupping massage.
Kus je cellulite vaarwel!.

Cupping massage therapie

Wij geven uitsluitend een zachte droge cupping.
 

Geen natte cupping/Wet cupping/Bloed cupping/Hijama. Deze behandelvormen grenzen aan de illegaliteit in Nederland en worden niet door Mind and Balance uitgevoerd.

Cupping massage

Dit is een langzame en ontspannende massage, met het gebruik van de Ballabaci cup, die er voor zorgt dat het lichaam zichzelf ontgift, de doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd. De cupping massage heeft een stimulerende werking op het lichaam en de onderliggende weefsels. Het geeft een ontspannen diepe massage die de bloedcirculatie verhoogt en dode huidcellen verwijderd.

De cupping massage is een gemoderniseerde en vereenvoudigde versie van de oude traditionele Chinese cupping therapie.

Deze nieuwe behandeling heeft een ontspannende en helende werking. Het maakt verklevingen los, het voert afvalstoffen en vocht af en brengt zuurstofrijk bloed naar stagnerende spieren en de huid.

Wat is de oorsprong van cupping massage.

Cupping therapie is een ongelooflijk oude en universele behandelwijze die zowel in het oosten als in het westen voor kwam. In het Sjamanisme waren de primitieve sjamanen gespecialiseerd in het uitzuigen van ziektes en zwaktes uit het lichaam.
Cupping was een manier om gif uit slangenbeten en wonden te halen. De therapeutische toepassingen van cupping zijn in de loop van de tijd steeds verder verfijnd onder invloed van de diverse culturen die cupping zijn gaan gebruiken.

Cupping zorgt voor verlichting voor veel gezondheidsproblemen.

Cupping heeft vele voordelen. Het kan helpen bij het verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam en de stroom vers bloed, lymfe, en Qi stimueren in het getroffen gebied en van het gehele lichaam. Het werkt vaak wonderen voor patiënten met de griep, verkoudheid, hoesten, rug en spierpijn, slechte bloedsomloop, angst, rode jeukende huidaandoeningen (hoewel cups niet worden toegepast op de ontstoken gebieden), allergieën, koorts, pijn en ontelbare andere pijnen.

De oudste verwijzingen naar het gebruik van cupping zijn afkomstig uit China. Samen met Tuina massage, acupunctuur en kruiden. Cupping maakt deel uit van deze traditionele lichaamswerken en fysiotherapie van de Chinese geneeskunde.

Let op: Raadpleeg bij lichaamlijke klachten en ziekte verschijnselen altijd eerst een arts.