E.F.T.

De Emotional Freedom Techniques,
is een methode om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen

EFT is een methode om jezelf te bevrijden van spanning en stress als gevolg van negatieve emoties en zelfs lichamelijke pijn.

E.F.T. is een onderdeel van de Energetische Psychologie en is een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten, fobieën en andere negatieve emoties te verminderen of zelfs kwijt te raken

Deze techniek heeft een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en vermindert in die gebieden de te hoge prikkelactiviteit. Het verwijdert de negatieve lading van belastende herinneringen.

EFT helpt je sneller rust in je hoofd te krijgen, vooral wanneer praten niet helpt!

Wie kunnen E.F.T. gebruiken?

E.F.T. kan gebruikt worden bij volwassenen en kinderen, bij zowel lichamelijke als emotionele klachten zoals angsten, verslavingen, remmingen en fysieke klachten.
Uit de talloze, succesvolle praktijkervaringen kunnen we zeggen dat de toepassing van
Emotional Freedom Techniques uiterst effectief en blijvend werkt.

Het basisrecept van E.F.T. waar deze techniek uit is opgebouwd is een integratie van al langer beproefde behandelmethodieken als:  NLP, mindfulness, Bodyscan, acupressuur, E.M.D.R.
In combinatie heeft dit tot doel negatieve ervaringen te vinden, te benoemen, te beleven en gelijktijdig door mechanische beïnvloeding van het vegetatieve zenuwstelsel, via behandeling van het meridiaan systeem, energetisch te neutraliseren.

Bij welke klachten?

Oorspronkelijk werd E.F.T. voornamelijk toegepast bij angst klachten en spanningsklachten zoals fobie, Post Traumatisch Stress Disorder (PTSS) en faalangst. Naast deze klachten wordt E.F.T. tegenwoordig ook ingezet bij depressie, verslaving, en een scala aan psychosomatische en lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, rugpijn en astma.

Blijf niet lopen met vervelende klachten, veel ongemakken, angsten, verslavingen, maar ook fysieke klachten kunnen in korte tijd worden verlicht of helemaal verdwijnen.

Angsten zoals hoogtevrees, spinnenangst, angst voor honden, angst voor clowns of vliegangst, watervrees enz. fobieën, stress, paniekklachten, dwangneurosen, gevoelens van depressie, verlatingsgevoelens, wraak, woede, schaamte, rouw en schuldgevoelens.

Overspannenheid, chronische vermoeidheid, perfectionisme, jaloezie, eenzaamheid.

Verslavingen zoals roken, snoepen, overgewicht.

Leerproblemen bij dyslexie, ADD of ADHD.

Lichamelijk heeft het enorm veel effect op hoofdpijn, buikpijn, nekpijn, rugklachten, slapeloosheid, psoriasis, allergieën zoals o.a. hooikoorts, obstipatie.

In de sport, bij prestatiestress en faalangsten.

In het bedrijfsleven, angst voor spreken in het openbaar, opheffen van innerlijke blokkerende overtuigingen ten behoeve van prestatieverbetering.

Hoe werkt het?

E.F.T. is een lichaamsgerichte alternatieve geneeswijze. Bij E.F.T. gaat men ervan uit dat negatieve emoties worden veroorzaakt door een verstoring van het lichamelijk energiesysteem. Deze negatieve emoties kunnen uiteindelijk zorgen voor psychische en lichamelijke klachten.
De E.F.T. therapeut, vaak E.F.T. practitioner genoemd, werkt met een speciale techniek op specifieke punten op het lichaam, de zogenaamde meridianen van de cliënt. Daarmee kan de E.F.T. therapeut, negatieve emoties ontladen. Deze emotionele ontlading, die binnen E.F.T. ook wel emotionele bevrijding genoemd wordt, komt voort uit het opheffen van verstoringen in het lichamelijk energiesysteem. Vervolgens kan dit opheffen van energieblokkades een immens scala aan fysieke en mentale problemen verhelpen.

Het heeft nog het meeste weg van Acupunctuur, maar dan zonder de naalden.

 

E.F.T. is zonder problemen te gebruiken in combinatie met:

Psychotherapie, hypnotherapie, counseling, coaching, geneeskundige lichamelijke therapievormen en vele alternatieve therapievormen.

 

Sommige dingen kun je niet verder uitleggen, die moet je ervaren.

Kijk voor meer informatie en de wetenschap achter EFT op de EFT-info pagina!

EFT vervangt geen urgente medische behandelingen en medicatie. In geval van twijfel, raadpleeg altijd een arts of medisch specialist. EFT vervangt geen andere therapievormen en neemt geen verantwoordelijkheden van andere therapieën over.