Hypnotherapie

Hypnotherapie is erkend als evidence based therapie en wordt ook door de reguliere zorg steeds meer omarmt en ingezet.

Wat is Hypnotherapie en hoe werkt het?

Veel mensen vragen zich dat af alvorens ze contact opnemen.

Er komen vragen zoals; Raak ik helemaal ‘weg’ of veranderd mijn persoonlijkheid?

Verlies ik alle controle of ga ik allemaal rare dingen doen?

Tja, er zijn nogal wat misverstanden over hypnotherapie waar ik even wat dieper op in wil gaan.

Op de website zorgwijzer.nl vind je veel informatie over hypnotherapie en een overzicht van de
vergoedingen bij de zorg-verzekeringen.

In mijn praktijk kan ik naast psycho energetische therapie, E.F.T. en diverse massage technieken ook hypnotherapie aanbieden als behandelvorm.

Ik ben opgeleid tot hypnotherapeut bij Hypnovision En gecertificeerd en erkend door het Amerikaanse National Guild of Hypnotists, Merrimack NH, USA.

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie gecombineerd met hypnose.

Wanneer u een hypnotherapie sessie ondergaat dan zult u merken dat u helemaal niet 'weg' bent. Sterker nog, u bent juist helemaal 'bij'.  U hoort vaak alles en zeker de stem van de hypnotherapeut. U bent zeker niet in slaap al lijkt dat vanaf de buitenkant misschien zo.

Ook verliest u op geen enkele wijze de controle tijdens de hypnotherapie.  U krijgt juist veel meer controle. In een hypnotherapie sessie krijgt u de mogelijkheid om de controle weer te gaan nemen. Bijvoorbeeld over uw angsten, verslavingen en gewoontes.

U krijgt ook geen andere persoonlijkheid na een hypnotherapie sessie. U wordt juist meer uzelf.

Er gebeurt niets tegen uw wil en het gewenste resultaat wordt vaak snel bereikt.

 

Hypnose is op heel veel gebieden toepasbaar. Er zijn slechts weinig problemen waar hypnose je niet mee kan helpen.  Ik wil enkele voorbeelden geven:

Hypnotherapie is heel goed toepasbaar bij allerlei verschillende angsten zoals claustrofobie, vliegangst, hoogtevrees, spinnenangst of spreken in het openbaar, faalangst of examenvrees.

Roken:

Roken is wellicht de meest voorkomende verslaving in de wereld.

Vaak zeggen (ex)rokers dat stoppen met roken één van de moeilijkste dingen is die ze ooit hebben gedaan, maar met hypnose wordt stoppen met roken heel wat makkelijker.

Bij Mind and Balance is het mogelijk om een compleet programma "stoppen met roken" te volgen.  Meestal zijn vier sessies voldoende om u van de rookverslaving af te helpen.

Eetverslaving:

We hoeven u vast niet uit te leggen dat eetverslaving tot ernstige gevolgen kan leiden:  overgewicht, depressie en een hele lijst gezondheidsproblemen.

Met voldoende motivatie lukt het al na één enkele sessie om minder te gaan eten.

Bij Mind and Balance is het mogelijk een programma voor gewichtsbeheersing te volgen.

PTSS:

PTSS of posttraumatische stress syndroom is een angststoornis die te maken heeft met ingrijpende negatieve gebeurtenissen in het verleden. Die kunnen heel divers zijn, hypnose is dan vaak een efficiënte oplossing.

Met hypnose gaat u terug naar het moment van de traumatische gebeurtenis en werkt u eraan om deze gebeurtenis te analyseren: wat gebeurde er precies? Waarom blijft de gebeurtenis in uw hoofd rondspoken? En vooral: ‘hoe kunnen we het trauma ontmantelen, zodat ze geen ingrijpende negatieve impact meer heeft op uw dagelijks leven.’

Dit is een hele uitdaging, maar met enkele hypnose sessies maken de meeste mensen al snel vorderingen.

PTSS is in veel gevallen ook goed te behandelen met E.F.T. 

Jeugdtrauma’s:

Jeugdtrauma’s zijn gebeurtenissen uit uw jeugd die je tot de dag van vandaag blijven achtervolgen. Vaak gaat het om zeer negatieve ervaringen die bijvoorbeeld opdoemen in nachtmerries en u in uw dagelijkse leven voortdurend parten spelen.

Hypnose helpt u in die gevallen terug te gaan naar uw jeugd en het probleem daar bij de wortel aan te pakken. Wanneer u beseft door welke specifieke gebeurtenis het trauma is ontstaan, wordt het makkelijker om uw angsten en trauma’s te overwinnen.

Hiervoor maken we vaak gebruik van Regressie.

Regressie:

Regressie is een waardevol instrument om verdrongen gebeurtenissen in een korte tijd naar boven te halen.

Het is vooral waardevol in de geestelijke gezondheidszorg. Zij kunnen de therapie aanzienlijk verkorten als het verdrongen materiaal via regressie naar boven is gehaald.

Bij Mind and Balance is het mogelijk om via regressie therapie verdrongen en vergeten materiaal uit het verleden weer te herinneren.

Onder hypnose gaan we terug naar het moment dat het voorval plaats vond en kan er duidelijkheid en inzicht worden verkregen. Weer terug in het NU kan er een heling worden gestart.

Meer mogelijkheden:

En zo zijn er nog veel meer klachten en problemen die via hypnotherapie kunnen worden aangepakt.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden die hypnotherapie te bieden heeft.

Neem voor vragen gerust contact op met Mind and Balance.

Kijk voor informatie over hypnotherapie ook eens op de website zorgwijzer.nl