Regressie-reïncarnatietherapie

 

Terug naar een vorig leven.

Regressie betekent “terug in de tijd”. Wanneer je een bepaald probleem ervaart in je leven dan is dat probleem ergens “terug in de tijd” begonnen.

Dat kan heel recent zijn of langer geleden of in je (vroege) jeugd of zelfs ergens in een vorig leven.
Gaan we terug naar een vorig leven dan wordt regressie therapie verdiept tot reïncarnatietherapie en dit geeft je dan de mogelijkheid om je vorige levens te herinneren.

Er bestaan allerlei ideeën over vorige levens, de een gelooft er wel in en de ander niet. Uit onderzoek naar reïncarnatietherapie blijkt dat het niet noodzakelijk is om er in te geloven om er toch profijt van te kunnen hebben.

De Regressie-reïncarnatietherapie is een kort maar heel intensief proces omdat er gedurende de sessie van gemiddeld 2 uur, mentale, fysieke en emotionele gebeurtenissen herbeleefd kunnen worden. In hypnose wordt je als het ware terug gezet naar die tijd en dit kan heel mooi zijn en informatief, maar ook heel heftig.

Lang niet iedereen gelooft in
vorige levens.

Als voorbeeld beschrijf ik een Regressie-reïncarnatie sessie die werdt gedaan bij een persoon. (vanwege de privacy noem ik uiteraard geen namen en vermeld geen gegevens die kunnen herleiden naar deze persoon)
Tijdens deze sessie herbeleefde deze persoon de laatste fase van het leven als jonge man in de 14e eeuw.
Hij werd gedood in een gevecht door de slag van een bijl.
Echter door naar de hele situatie te kijken en naar de achtergrond, waarom dit gevecht was ontstaan, werd er heel veel duidelijk. De moordenaar was iemand die deze persoon heel na stond. En zo kon hier een heling op worden gezet, eerst in dat verre verleden, en daarna in deze tijd.

Na deze sessie is voor de persoon die deze reïncarnatie sessie ronderging veel duidelijk geworden en is ook zijn huidige relatie met iemand nu in deze tijd in een ander daglicht komen te staan.  Hiervan heeft hij nu veel voordeel.

In een andere sessie kwamen we uit in de 19e eeuw  v.Chr. Ook dit was een heel bijzondere ervaring die zich afspeelde in het oude Egypte. Het was heel bijzonder voor degene die deze reïncarnatie sessie onderging om zichzelf als priesteres tijdens een ritueel in de woestijn te zien.
Een hele mooie ervaring met daarin voor de cliënt weer veel duidelijkheid voor de huidige tijd.

Tijdens een Regressie-reïncarnatie sessie ben ik op geen enkele wijze betrokken bij de herinneringen die dan helder worden.

Dat wil zeggen, ik breng de cliënt in een diepe hypnotische rust waarin hij/zij contact kan krijgen met zijn of haar innerlijk bewuste en daar komt de herinnering dan ook vandaan. Ik begeleid het proces maar de ervaring komt uit het innerlijk of hoger bewuste van de cliënt daar heb ik geen invloed op.

Tijdens de sessies hypnotherapie kom je in een bepaalde trance diepte. Bij een normale regressie in dit leven is dat een hypnose in het derde stadium. Je bent dan in een diepe rust zoals bij een meditatie, maar je blijft bewust van alles wat er om je heen gebeurd en kunt direct uit die trance als je dat zou willen.Bij een regressie-reïncarnatietherapie ga je minimaal in het vijfde  stadium van trancediepte. Maar ook nu blijf je de controle houden en kun je hier direct mee stoppen als je dat zou willen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je niet weet wat er allemaal met je gebeurd. Je blijft je bewust van alles. In deze trancediepte kun je herinneringen aan vorige levens die opgeslagen zijn in jouw innerlijke bewustzijn (ook wel onderbewustzijn genoemd) weer gaan herinneren.

Waarom zou je reïncarnatietherapie willen toepassen?

Het kan voorkomen dat iemand ondanks eerdere hulp toch last blijft houden van een fysieke pijn of een psychisch probleem. Wanneer eerdere behandelingen niet helpen en als er geen aantoonbare medische oorzaak gevonden kan worden, dan is het mogelijk om in een vorig leven te gaan kijken.

Een psychische klacht is meestal de reden om een dergelijke sessie te doen. Maar ook als je gewoon nieuwsgierig bent naar een vorig leven is dit een krachtige methode. Let er wel op dat een regressie-reïncarnatietherapie soms heftig kan zijn. Het zijn namelijk gebeurtenissen die jou ooit zijn overkomen.

Regressie-reïncarnatietherapie kan heel veilig worden ondergaan met uitzondering van personen die bekend zijn met psychoses, regelmatig (hard) drugs gebruiken of alcohol verslaafd zijn.