Chi-Wit massage

De naam Chi-Wit betekend Levens-boom.
Tijdens de Chi-Wit massage behandelen we de wervelkolom.
De wervelkolom wordt in deze traditionele oosterse geneeswijze gezien als je levensboom. In de wervelkolom komen zenuwen samen, deze staan in verbinding met de rest van het lichaam.

De wervelkolom bij de mens begint hoog in de nek, vlak onder de schedel, en loopt door tot het stuitje.
Aan de binnenzijde van de wervelkolom die hol is zit het ruggenmerg (dat is de medulla spinalis). De wervelkolom beschermt het ruggenmerg. Vanuit het ruggenmerg lopen de zenuwwortels naar diverse delen van het lichaam.
ook worden vanuit het ruggenmerg prikkels geleid en verbindingen gemaakt naar de rest van het lichaam en naar de hersenen. De zenuwen in het ruggenmerg verbinden het lichaam en de hersenen. Ze geven bijvoorbeeld pijnsignalen door aan de hersenen. En ze geven opdrachten voor bewegingen naar de spieren.

Als de Chi of levensenergie goed kan stromen door de wervelkolom werkt het door naar de hersenen en de organen. Als de Chi (levensenergie) goed kan stomen is dit harmoniserend en bevorderd het de homeostase en het zelf-genezend vermogen.
Door allerlei oorzaken waarvan stress er een is. Kan de energiestroom de Chi in je lichaam verstoord raken met als gevolg dat er spanning, vermoeidheid en vooral ook pijn kan worden opgebouwd in de wervelkolom. Hierdoor zie je vaak dat mensen figuurlijk maar ook letterlijk hun buigzaamheid kwijt zijn.

De massage

Tijdens een Chi-Wit massage word de rug, wervelkolom en achterkant van je benen behandeld.
Chi-Wit is een combinatie van technieken die voornamelijk gebruikt worden in India, Vietnam en Thailand. Landen waar massage therapie traditioneel veel dieper is geworteld als geneeswijze dan hier in de westerse landen.
Door deze behandeling kan de natuurlijke energie in het lichaam beter en vrijer gaan stromen.


Het is een holistische en energetische helingsmassage. Het heeft een positief effect op de mentale conditie. Het geeft verlichting bij emotionele pijn. Maar ook fysieke klachten kunnen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.
Naast de helende werking is het ook mogelijk om met behulp van de Chi-Wit massage de Kundalini energie te stimuleren en eventueel te activeren.

Chi-Wit massage bij Mind and Balance is een rustgevende ontspanningsmassage waar deze Chi-Wit technieken aan zijn toegevoegd. Het behandelen van de gehele ruggenwervel zorgt voor een holistische diepe ontspanning, werkt tegen spanningen en stress en activeert de zelf herstellende krachten van het lichaam.

Genieten, ontspanning en gezondheid.

Buiten dat het goed is voor je lijf is een Chi-Wit massage ook zeer rustgevend en uitermate ontspannend. Het is een weldaad voor je lijf en voor je gezondheid.

Tijdens een Chi-Wit massage van ca. 90 minuten worden  belangrijke organen in het lichaam van Chi-energie voorzien.
Deze massage zorgt voor een holistische diepe ontspanning, werkt tegen de stress en activeert de zelfherstellende krachten van het lichaam.