Ontspannen, waarom is dat voor velen zo lastig?

 

We hebben het allemaal druk. Geen tijd voor ontspanning is een veel gehoorde opmerking. We hebben veel aan ons hoofd. Een heerlijke ontspannende wandeling door de natuur is voor velen inderdaad al lang geleden voor het laatst gedaan. 

Ontspannen bij praktijk Mind and Balance

Vooral een grote groep jong volwassenen ervaart een bepaalde druk die hun verhinderd om goed te ontspannen.

Deze groep, ook wel de millennials genoemd is een demografische generatie die hoofdzakelijk geboren is tussen 1980 en 2000.

Hoe kan het dat het voor deze groep jong volwassenen zo lastig is om stress te vermijden of stress te verminderen? En hoe maak je deze jong volwassenen bewust van de situatie waar ze in zitten?

De hoeveelheid uit deze groep jong volwassenen die in een burn-out komt of overspannen raakt is schrikbarend groot.

Het blijkt dat een groot deel van deze groep met overspannen- of burn-out klachten bij collegae therapeuten in de praktijk komen.

Dat moet een oorzaak hebben.

Hoor jij bij deze generatie "millennials" dan is het goed om even verder te lezen en kijk eens of je een aantal van de mogelijke oorzaken herkend.

Deze groep heeft vaak bepaalde karaktereigenschappen. Het zijn vaak jong volwassenen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, met een groot loyaliteitsgevoel naar anderen. Ze hebben vaak de neiging om zich aan te passen ook al voelt het voor hunzelf niet helemaal goed.

Ze stellen hoge eisen aan zichzelf, zijn vaak heel georganiseerd en zelfs sensitief en bezitten een bepaalde toewijding aan anderen en aan bepaalde taken.

Deze groep jong volwassenen doet vaak hun uiterste best om fit te blijven.
Ze gebruiken verschillende apparaten waarop veel informatie op hun afkomt en ze doen hun uiterste best om hiervan op de hoogte te blijven en hierop te reageren.
Deze generatie staat over het algemeen heel bewust in het leven. In het vrije weekend en op vakantie blijft de telefoon en de laptop toch maar "aan" staan. Ze staan in principe nooit "uit". En daarmee staat ook deze groep jong volwassenen zelf ook nooit meer "uit". Er zijn altijd voicemails en appjes die wachten op beantwoording.

Deze groep jong volwassenen staat vrijwel altijd in de "doe-modus".

Hun gevoel van verantwoordelijkheid, de loyaliteit naar het werk, de mensen om hun heen, aanpassen aan wat er gevraagd word, de hoge eisen die ze stellen aan zichzelf.

En alles wat ze doen moet dan ook nog eens gedeeld worden op Facebook, WhatsApp en Instagram.

Tijdens een avondje uit worden werk gerelateerde zaken nog even afgehandeld. Het ontspannen wandelen tussen de middag met een paar collegae is gewoonlijk meer een werkoverleg dan ontspanning.

Uitstapjes met vrienden of vriendinnen zijn heel belangrijk en gaan gewoon door. Je wilt er wel bij blijven horen. Ja ze maken ook wel wat tijd om te chillen, als het fijn weer is buiten op een terras of op het strand. En iedere dag minstens een half uur hardlopen om te trainen voor de halve marathon. Twee keer in de week naar de sportschool en iedere week naar de Yoga.  Oja.. bijna vergeten.. je zieke oma. Je weet eigenlijk niet meer hoe je het moet regelen, maar het lukt toch om even tijd vrij te maken voor een bezoekje.

Dit klinkt mogelijk allemaal wat overdreven, maar dat is het niet. Dit type jonge mensen, hardwerkende en sensitieve jonge volwassenen doen hun uiterste best om geen burn-out te krijgen, om niet overspannen te raken of om te kiepen.

Maar dat is nu juist wat hierdoor wel gebeurd. Je leeft in een continue alertheid. Je moet alles doen, zelfs ontspannen moet je doen. En dan is er nog de zogenaamde frustratie tolerantie. 
Het is bekend dat de groep millenials deze frustratie toleranties op een ander niveau ligt dan bij de oudere generatie. Hoe dat kan is weer een heel ander verhaal, mogelijk dat ik daar in een ander blog nog een keer op terug kom.

Het is voor deze groep jonge volwassenen niet gemakkelijk om in deze omstandigheden in de juiste balans te blijven.

Herken jij je in het bovenstaande?  Bij Mind and Balance kunnen we je helpen.

Mijn praktijk "Mind and Balance" heeft niet zomaar deze naam.

Er zijn diverse technieken die ik als therapeut bij Mind and Balance kan toepassen om mensen uit deze groep millenials te ondersteunen en klachten te voorkomen of te verminderen.
Denk hierbij aan psycho energetische therapie of hypnotherapie.

Maar vooral ook massage kan een bijzonder heilzame werking hebben om de stress van alledag te verminderen. 

Bij Mind and Balance zijn diverse vormen van helende en diep ontspannende massages mogelijk.

Vaker merk ik dat cliënten tijdens de massage in een heerlijke trans wegzakken en ze zich na de massage weer helemaal "hersteld" voelen. Weer helemaal in "balans".

Een van de technieken bij het voorkomen of verminderen van burn-out klachten is een ontspanningsmassage met "rebalance technieken".
Voor deze massagetechniek heb ik een extra opleiding van twaalf weken gevolgd waarin de rebalance technieken aan de "normale" massage werden toegevoegd.

 

 

Of een heerlijke ontspanningsmassage. Deze lichaams-ontspanningsmassage is bedoeld om te genieten en te ontspannen. De nadruk ligt hier minder op de rebalance techniek.  Door deze rustgevende massage en vooral ook de rust er omheen, ontspannen niet alleen je spieren maar ook je geest. Je bent even weg uit de sfeer van alledag. Even helemaal voor jezelf, een moment van rust. Een cadeau voor je zelf.  Je lichaam wordt zacht gemasseerd. Veel mensen vinden deze massage prettiger dan een massage met druk en knijptechnieken. De oliemassage met zuivere etherische oliën stimuleert de bloedsomloop en is zeer ontspannend.

Probeer het eens en voel
wat het voor je kan doen. Je wordt
even op "uit" gezet, iets wat juist de
millennials heel hard nodig hebben.

 

Massage met rebalance techniek

Ons lichaam bezit een groot vermogen tot genieten en ontspannen. Massage met rebalance verzacht de spierspanning en de pijn bij fysieke klachten, waardoor je meer ontspant en meer ruimte zult ervaren. Een ontspannings massage met rebalance technieken kan buiten dat het een weldaad is voor je lichaam een diepe ontspanning in je spieren en gewrichten bewerkstelligen en hiermee een innerlijke rust creëren.

Ontspannings massage

Deze lichaams-ontspanningsmassage is bedoeld om heerlijk te genieten en te ontspannen. De nadruk ligt hier minder op de rebalance techniek. Door deze heerlijke rustgevende massage en de rust er omheen ontspannen niet alleen uw spieren maar ook uw geest. U bent even weg uit de sfeer van alledag. Even helemaal voor u zelf, een moment van rust. Een cadeau voor u zelf.

Cupping massage

Dit is een langzame en ontspannende massage, met het gebruik van de Ballabaci cup, die er voor zorgt dat het lichaam zichzelf ontgift, de doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd.

Meridiaan massage

De meridiaan massage is een ontspannende en preventieve massage die de doorstroming van de meridianen kan stimuleren en ondersteunen. Het doel van de massage is om het hele lichaam weer in balans te brengen en er voor te zorgen dat de energie weer vrij door het lichaam kan stromen.

Buiten dat het goed is voor je lijf is een meridiaan massage ook zeer rustgevend en uitermate ontspannend. Het is een weldaad voor je lijf en voor je gezondheid.
 

Hypno massage

Heb je af en toe het gevoel dat je leven veranderd in een mallemolen?
Mogelijk wordt het dan tijd om even "uit" die mallemolen te stappen. Tijd voor een diepe ontspannende rust waardoor alle spanningen uit je lichaam verdwijnen!
Een hypno-ontspanningsmassage is een weldaad voor jezelf.


 

Een krachtig anti-stress programma:

Magische healing dag

Een dag waarin jij helemaal centraal komt te staan en alle aandacht naar jou en jouw innerlijke uitgaat.

Let op, deze dag is slechts beperkt beschikbaar!

 

Natuur-mystiek

Wandelend door de prachtige natuur gaan we zwaarmoedige onderwerpen uit het leven achter ons laten om op een andere manier de toekomst tegemoet te gaan. Natuurmystiek heeft een enorm positief effect bij onder andere depressie, burn-out, levensvragen, keuzes zowel zakelijk als privé en zal de creativiteit versterken.
We verlaten de praktijk tussen de vier muren en gaan aan de slag in de praktijk van de vrije natuur.  Een beleving.

 

Vergoeding zorgverzekering

Mijn behandelingen (hypnotherapie, natuurgeneeskunde, energetische therapie, psychotherapie) worden vanuit de aanvullende verzekeringspolissen gedeeltelijk vergoed bij een groot aantal zorgverzekerings maatschappijen.
Voor de vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering
betaald u geen verplicht eigen risico of wettelijke eigen bijdrage.

  • Vul hier het formulier in voor het maken van een afspraak.
  • Bekijk een overzicht van de tarieven.
  • Download hier diverse formulieren zoals het privacy document, minderjarigen toestemmingsformulier, behandelovereenkomst enz.